SEMALAM


ok tarik nafaz cikit....
hmmmm

 Uuuuwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... nangis ibarat garam yang menghujani gulai lemak cili padi lalu santan bergelora mengundang jiwa yang sedikit lara tak berapa nak lara sangat. saje touching lebih... kalau makan gulai lemak tu cendiri, baru tau betapa pedasnya gulai itu... 

owhhyeaaa.....ape yang aku melalut ni.

 ok...boleh lepas nafas dah.
 ~ ~ fuuuhhhhh ~ ~ ~ lega.

 ok cenggini la yea... di panjangkan cerita ni... aku nak bawa korang kepada kisah silam... atau boleh jugak korang panggil kisah semalam... atau korang nak bagi name cerita kelmarin ok jugak aku rase... haaa... pape jela eak.. yang penting dah lepas.

sebelum hari semalam

tengah aku jalan-jalan, aku terjumpa seorang budak laki... ok ape kate kite bagi dia name boboi...sebab sekarang aku memang benci name ni.. so ikot benci aku la yea nak buh name ape...

haa...boboi ni nangis kat tepi pondok telipon... aiseyhh... asal kat tepi pondok telipon. tak class langsung tempat boboi pilih...

cer kite tanye dia...
boboi, asal nangis ni...? kat pondok telipon plak tu... ape kate boboi p nangis kat pokok pisang ke.. sambil nangis leh telan buah pisang. tak pun boboi nangis la kat kedai makan...sekurang tak kurang mane la kan. boboi mesti dapat makan free dari peniaga kat situ...

xmo xmo...boboi nak nangis tat pondok telipon gak... cebab pondok telipon ni bakal jadi cakci.

alahaii....janji ape plak?

cemalam boboi dah janji nak jumpa gegerl tat pondok talipon ni...tapi boboi lupa la... boboi tertido... cedar-cedar je dah pukul .....ntah boboi tak tengok jam mace tu cebab boboi cepat-cepat pergi kat pondok telipon tu... campai je kan, boboi dah tak nampak gegerl...boboi nampak cemua nye dah cenggini...

dasyat....

alangkah terkejutnye boboi mace tu...boboi tak wisau kan gegerl...tapi boboi terlalu wisaukan diri boboi...

pehal pulak risaukan diri cendiri...patut boboi risaukan gegerl taw..ntah ribut ntah beliung yang melanda mase tu kan..ape lah yang jadi kat gegerl...boboi kene fikir....

aduhh....tak mungkin...kalau cenggini la pondok tu...bukan anyin puting beyiung lagi, tapi dah macuk ombak chunami ni...
boboi takot...cebab tu boboi nangis tat cini..tunggu gegerl datang bawa cegala alatan yang ada...boboi dah cedia...uuuwwwaaaaa....boboi pacerah...
haaa...tu dia gegerl da datang... boboi tatot.

dengan penuh bergaya gegerl datang ke arah boboi.

hye boboi....cini...meh cini cepat...jangan nak buang maca gegerl... cepat!!!!!!...

hmmm..gegerl maafkan lah boboi..cemalam boboi tertido la...jangan lah macam ni..boboi tatot...gegerl xmo la gayang-gayang cangat... 

amboi amboi amboi...beyani boboi tido mase gegerl tunggu boboi...penat taw...gegerl dah bagitau awai-awai agi kan.... nape boboi ni haa?

gegerl...boboi tak cengaja... kan banyak teje cekolah nak uat...boboi tak cempat nak tejar mane catu... dengan teje boboi lagi, pactu nak tukar pembayut buku daiyi tite kongci tu agi...gegerl dah xmo wane eitam tu..boboi terpakca cayi wane pink pulak..pactu boboi nak cayi bear agi..manyak tau teje boboi...cer la gegerl paham cikit...

tak!!!!! gegerl xmo paham... boboi cuma tukarkan pembayut buku daiyi tu, bukannya p lukis pembayut buku tu kan....? pastu yang letak bear kat pembalut buku daiyi tu, boboi tampal jela mane-mane bear yang ada...yang boboi p hutan tejar bear macam nak tangtap ayam hutan tu nape??????????? memang la penyat bayik tu... tak tira...boboi tetap tena denda... meh cini cepat.

ssikjhdhtytplmcmbbvggtyweoprknddhsasa
 taaaadaaaaaaaaaaa !!!!

rupa boboi terus bertukar jadi cenggini

uuuwwwaaaaaaaaaaaaaa.... gegerl...boboi mayu.... boboi tak cuke cenggini..wat la encem cikit....

amboi...nak encem-encem yea... tak leh... dah...cepat p lari keliling rumah... sekarang!
sobs sobs sobs T__T Uwaaa.... campai hati boboi......

hmmm....boboi janji tak buat dah pasni.. gegerl xmo la nangis tat cini..nanti orang nampak mayu la.. ok ok..pacni boboi letak pondok telipon ni kat cebelah katil boboi yea...nanti gegerl tunggu kat citu...lau boboi tido...gegerl cenang cikit nak tejut boboi... ^_^

boboi pujuk gegerl yg cedang nangis.

boboi...gegerl xmayah tat boboi...tapi gegerl cedeh cebab penat tunggu boboi...punya lame gegerl candar tat pondon telipon tu campai tumbang taw...bayangkan..lame kan????

ish ish ish.... gegerl....gegerl jatuh cekali tak.. cakit tak...?

hehehe...tak cakit...gegerl kuat..tapi gegerl berlari balik umah cambil nangis... 

boboi kesat ayir mate gegerl....dan pergi dari kicah cemalam....

cenggini la boboi ngn gegerl akhirnya

hmm...cmtu la kisah yang berlaku antara boboi ngn gegerl..hal cemalam punya pasai, hari ni kasi selesai...


* * * * *

0 kOmEn uNtuK BuDaK cOmoT:

There was an error in this gadget