OMBAK PILU

cenggini la kene ketawa

ketawe berdekah dekih... kah... kih... kuh... hahaha.. siyes jangan main2 dengan ketawa. nanti boleh membawa padah..

membawa padah? padah? padah? macam mana tu...? owh.. ini macam la. 

hantar mesej suruh wat gembira,
aku cakap tggu nanti aku pergi kedah,
dari gembira dia bertukar maraa,
sapa suh aku ketawa kan dah dapat padah.

perggghhhh... memang mantop la pantun aku... best tak.. best takkkkk...? haaa... cenggini la padah tu..hehehe.. amacam.. ok tak? bek korg cakap ok.. law tak.. padah korg nanti.

enchek harun ajiz baru balik dari medan perang.. serabot dengan masalah tentera2 lain... cik naya karam datang membawa segelas air. weh... apasal naya karam plak... mana naya karimm... erm... cik naya karim sudah dibawa ombak rindu... nak2 ayah dia si uncle karim... memang tak leh di gangu sekarang.. terpaksa aku amek pelakon baru, cik naya karam di laut. ok..... jgn banyak komplen.

kurang lebih cenggini la naya karam. cumil kan.

harun ajiz: hey, naya... kau boleh tolong aku tak...? 
naya karam: tolong apa enchek? -muka suci-
harun ajiz: wat aku gembira...
naya karam: enchek... saya ni tak cukup menggembirakan enchek kah?
harun ajiz: tak tak tak.. aku nak ketawa sekarang... kau jangan tanya soalan feeling2 cmni boleh tak? aku tak boleh.. tak boleh...
naya karam: maaf enchek... erm... -bagai menahan sesuatu- hahahahaha 1o0% kuat
harun ajiz: -terkezut- zaaaappppppppppppp... hey..kau tu perempuan.. tak boleh ke ketawa sopan sikit.
naya karam: hohohoho 89% kuat... macam ni boleh enchek?
harun ajiz: -nada suara yang tinggi- heeeeyyyyyyyyyyyy.... bingit la.. pelahan lagi.
naya karim: -berdiri berhampiran harun ajiz- hehehehe 69% kuat... macam ni boleh enchek?
harun ajiz: -muka pelik, nada suara sedikit perlahan- erm...perlahan lagi.
naya karam: -makin dekat dengan harun ajiz- huhuhuhuhu 49% kuat... boleeeyyy enchek?
harun ajiz: -muka lembut, nada sedikit romantik- ye.. lembut lagi.
naya karam: -memang dah dekat sangat ngan harun ajiz- hihihihi 19% kuat... mcm ni?
harun ajiz: -nada romantik- merdu lagi
naya karam: huh~ ~ ~ ~ 0.1% kuat... selembut sutera dah enchek...
harun ajiz: -tersedar- ya ya yaaaaa... mcm tu lah...
naya karam: enchek tak ketawa pun? -muka pelik-
harun ajiz: kahkahkahkahkah - memang ketawa yang dibuat2-
naya karim: hehehehe.. kelakar la..enchek ni kan.
harun ajiz: zaaaaaapppppppppppppppp... -perubahan pada mukanya- seperti dia sedang dipermainkan...
kau gelakkan aku? aku suruh kau ketawa, suruh kau buat aku gembira. yang kau ketawa kenapa? 

memang gilerssss... harun ajiz marah naya karam... sah pasni naya trus karam dibawa air mata masin... bukan air laut masin lagi dah... naya menjawab, " tadi enchek suruh saya buat encehk gembira, tapi saya tak pandai...so enchek sendiri cakap enchek nak ketawa... jadi saya tanya lah nape enchek tak ketawa, tapi saya yang kena ketawa."    "arrrggghhhhhhhhhh.....kau memang sajakan nak main2 kan aku. kau saja nak wat aku sakit hati." balas harun ajiz.

naya karam rasa bersalah atas keterlanjurannya... ibarat panjat pokok rambutan tak pandai nak turun, begitu lah perasaan naya karam. dia berkali2 minta maaf pada enchek harun ajiz. namun enchek harun ajiz diam.... sunyi... dan terus menyepi. .....................................................

memandangkan harun ajiz dlm cite ni seorg tentera, cenggini la rupe dia

"enchek, saya minta maaf sangat2.. saya tak bermaksud nak ketawa kan enchek.. tapi sy betul2 ketawa td. x tipu2... gelak enchek.. cumill sgt.." -wat muka cute smbil kenyit mata-
"hye...amboi amboi amboi...... belum smpat harun ajiz menyambung kata2 nya, naya karam sudah potong.. memang bengang la kan harun ajiz masa tu. naya karam cakap " plessss enchek.. pleesss... saya xmo enchek jadi seperti azwan a'laa... plllessss enchek..." "shutttttt.... shut shut shut... aku bukan nak jadi macam dia la.. aku nak feel je.. diam.. dengar aku cakap." balas harun ajiz. naya jawab, "ok ok... teruskan enchek.. sy wat muka cedeh semula." harun menyambung, "aku tak marah kau, tapi aku kecil hati ngan ketawa kau td."

naya karam rasa pelik... mcm mane hati harun ajiz boleh menjadi kecik..? itu yang membuatkan naya karam tak jadi tidur siang hari tu... tiba2....

ringg ringgg.. -nokia tune- naya karam jawab. " hello.. awak...erm nape awk diam..law ye pun rindu dengar suara saya, jangan la call curi2...hehehe.." naya karam pelik sebab org yg call dia tu diam.. erm... fone pon dimatikan.
harun ajiz pelik melihat naya karam dan bertanya. " sapa call td. nape letak?" naya ceritakan pada harun ajiz.

eleehhh... nak tunjuk kat aku lah tu ade org call dy... dia ingat aku jelez ke...? hyee... sory laaaa... aku takde prasaan mcm tu ok.. tibe2.... ring ring...ring... -xtau ringtone ape harun ajiz pakai, aku lupa tanya- ok ok... harun ajiz angkat... ehemm ehem. kotak suara dibetulkan. suara dalam panggilan, "awak, tadi awak call sy nape xcakap." harun ajiz membalas, "eh sy x perasan la.. fone sy ni sensitif sikit, macam hati sy..hehe" suara di panggilan, "hehe. xpe awk. pasni lock la. nanti habis kredit mcm tu je.. xdapat dah nak call sy curi2..hehe"
harun ajiz balas lagi, "baiklah... naya karim, saya tak marah awak dah." suara panggilan,"betul?" harun ajiz membalas semula, "ya...sambil tersenyum la kot..aku x prasan muka dia masa tu"... call di matikan.

ombak pilu tamat disitu... naya karam terus karam dilaut sebab harun ajiz tak jadi marah kat naya karim... so naya karim x jadi di bawa ombak rindu.... inilah kesudahan cerita terbaru aku.. ombak pilu.. memang sungguh pilu hati naya karam.. bagai di pukul di palu....


0 kOmEn uNtuK BuDaK cOmoT:

There was an error in this gadget