SALAM RAMADHAN

camat berpoce...

camat hari berhenti makan separuh hari kepada umi abah tersayang....adik-adik aku yang nakeL banget... jangan ponteng poce... aku tau korang suke curi-curi makan masa p dapuq senyap-senyapkan......? windu kenangan kite masa tecik-tecik... poce came-came n buka pon came-came. lau abah beli kat aku 5 janis air, korang mesti nak lebih kan... lau gelas tak lebih dari 3, memang bukan adik aku lah tu... pape pon, tolong lah ubah perangai sebelum semuanya kenan kepada anak-anak korang nanti.. hehehe

tak lupa jugak kat kawan-kawan aku yang berada di seluruh dunia ni... sejak aku bayi, kawan sebelah katil dalam wad mawar sampai la kawan sebelah katil dalam bilik asrama upsi ni... aku cayam la korang sume.. camat berpoce lah yeaaa... jgn dok makan mertabak belakang tandas dah... <---- (kepada kawan-kawan aku time sekolah menengah)....haaa..jgn lupa pos kad raye kat aku.. aku simpan kad2 korang bg..

then.... camat berpose wat si dia tercinta... ni first ramadhan kita dan orang harap, orang dapat masak untuk awak time sahur n berbuka...bila tiba masanya... ^ ^ (insyaALLAH)


UNTUK DIA : Suka Sangat Daisy

Daisy...daisy.. 
" awak..org nk bunga daisy...nt kita buat tmn nk?" 
tu jela yg dia nak..penat dah nk dgr..tp slmt aku syg dia.
xpe,,tgu yer nt sy buatkan untuk awak..
buat masa ni nah gambar jer yg termampu nk bg.

Bunga ni guna untuk hiasan pentas utama
di Universiti Utara Malaysia.











Warisan Sepanjang Zaman


FRIENEMIES


che thaQ yg mengedit gmba ni... memandai je dy duk lukis misai n janggut kn

malam kutip stiker

yang ni che thon yang edit. chomeL kan?

Friend la sanghat... menyampah gue... che thaq ni musuh aku. so aku ase frienemies lebih sesuai ngn hubungn ktorng ni... musuh tapi mesra...

Budak che thaq ni serabot kot... cer tgk cara dy pakai tudung tu... dah nampak yang dy ni serabot kan... ghimaah aku nengok nye.... anu anu, asal jadi gituh...hahaha... aku tak kesah la dy comot camne pon, yang aku tau, aku selesa kot kawan ngn dy.

to me, true friendship isn't who came first and who you have known the longest. It's about who came and never left. so che thaq oooiiiiii.... saya harap kite masih boleh berganding bahu untuk meneruskan perjuangan kita membeli aset UPSi ni... ingat tau... matlamat sebenar kita kat upsi ni... 

(membeli tanah upsi untuk dijadikan our kingdom... hahahahaha!!!!)

untuk sem dua ni, aku banyak bergerak dengan che thaq sebab ktrg pon kebanyakkan subjek, dapat group yang sama... hahahah bukan dapat pon, memang ktorg create sendiri group krorg... cme blom tubuhkan je lagi kt fb...hahhaa

so, anu anu.... meh nengok aku tulis ni... che thaq memang sesangat la minat ngn subjek programing... anu anu...nengok lah lect nye... anu cengitu, cenggini.... memang best kot subjek ni...

dan aku plak, memang sesangat la minat ngn sbjek kenegaraan... ekau ni haaa.. eden tak tau nak koba kan apo layiii... chiitttt.... kabor nye lect ni org nogowi kodah... tapi apo ko polik nyo dok habaq habaq mai bahasa nogowi sombilan...biaq p kat dia, janji dia bagi aku full mark... maybe jugak pas dy berkenan nengok aku termenung... hahaha.. waduh2... cakap jela nak bercakap ngn aku.. tegur2 gitu plak nye.malu sokojap....

dina : "asal cikgu tu jalan cam orang baru sunat?"

ASTAGA dina mail.... u ni cover2 lah cikit soalan tu pon... 

so, ape lagi nak ngumpat pasal che thaq ni... ?????

haaaaa... che thaq ni ................ tetttt.. kite cambung nanti, nak p merendek ngn che thaq jap...



KENYATAAN

salam pagi buta...

aku tak leh tido dalam keadaan penat... hari ni memang tak padat langsung jadual, tapi disebabkan satu masalah yang berlaku... iaitu, kucing kat upsi ni telah pun makan layout paper chek thak(kawan aku paling sweet), so aku terpaksa teman kawan aku tu p cari kucing yang hok make buku dio tu...kesudahannye, kami kena marah dengan si penggali kubur untuk diri sendiri.. dah tua nak mampuih, masih mencayot ngn kami... sabar jelah.... so kami teruskan perjalanan untuk secebis ilmu... namun, nasib kami tidak semalang mana, kerana kami tertinggal bas... memang bagus sebab dreba tu saja nak bagi kami berpeluh sebelum masuk kelas...
wonterd upsi

owh mak aihhh.... memang gempak la bau aku ngn chek thak masa tu... dengan muka duk mintak oxygen satu balang... tang hidung tak leh blah.... duk kembang kecut... baling 5posen, memang hilang ditelan bumi..
so, kesimpulannya,..... hati2 dengan kucing dekat upsi wokeyh... kerana seekor kucing, habis semua terkena bulu kucing... pepatah baru kot...

alkisahnya bukan lah ini yang mahu aku coretkan di pagi buta tanpa bulan dan bintang. tapi... sebuah kisah hati yang menyiatkan hati... kalau menyayat hati, tak de la aku kesah sangat... tapi sekarang sudah jatuh pada kes menyiat hati....

aku tak mau cite panjang, cume aku nak bagi tau, lebih baik kita bercakap jujur walaupun kejujuran kita boleh membuat seseorang itu terluka... ini bagi pendapat aku lah... sebab, sampai bila u olls nak bagi helah semata-mata untuk menjaga hati dan perasaan seseorang. sampai satu tahap nanti, u olls akan buat seseorang itu kecewa disebabkan perbuatan u olls...

~ ~lebih baik disakiti dengan kejujuran daripada dibahagiakan dengan kebohongan

There was an error in this gadget